Newsletter
 
Producători
 
Cererea Dvs.
0 Produse
 

Manson de derivatie

Bransamentul electric subteran se realizeaza cu ajutorul unui cablu electric subteran. Conectarea bransamentului  la cablul retelei de distributie de joasa tensiune se realizeaza cu ajutorul unui manson de derivatie. Pentru reteaua electrica aeriana se va folosi o cutie terminala montata pe stalp.

Va prezentam in continuare oferta noastra de mansoane de derivatie cu rasina.

Mansoanele de derivatie au aplicatii universale pentru ramificarea cablurilor si a conductorilor de joasa tensiune cu izolatie din PE sau PVC. Un manson de derivatie poate fi folosit atat pentru cablu de cupru cat si pentru cablu de aluminiu. In mod normal nu se realizeaza o derivatie intre cabluri de cupru si aluminiu, acestea reactionand in timp si exista riscul de oxidare si deteriorare a derivatiei. Mansoanele cu rasina in schimb, permit conectarea cablurilor de cupru si de aluminu deoarece rasina nu permite interactiunea chimica intre cele doua materiale.

Specificatii tehnice pentru mansoane de derivatie cu rasina

Aplicatii manson de derivatie
Mansoanele de derivatie pot fi utilizate atat in exterior cat si in interior, in medii umede, medii subterane si linii aeriene

Caracteristici tehnice
Mansoanele de derivatie sunt un izolator electric foarte bun si ofera etanseitate perfecta la apa. Mansoanele au orificii mari pentru turnarea facila a rasinei si prezinta rezistenta mecanica ridicata. Deasemenea, mansoanele rezista la agenti chimici si radiatii UV. Avand dimensiuni compacte, mansoanele de derivatie se monteaza extrem de rapid si de simplu si sunt operationale imediat dupa montare.

Tensiune de lucru
Uo: 0.6
U(Um): 1(1.2)kV

Mansonul de derivatie este ambalat intr-un set ce contine: Matrita transparenta din plastic, rasina pentru mansonare, manusi speciale de protectie, dipozitive de umplere/palnie pentru turnarea rasinii in matrita si manualul de utilizare.

Mansoanele de derivatie se disting in primul rand dupa forma mansonului.

Manson de derivatie paralel   Manson de derivatie tip T
  Manson de derivatie tip Y  


Mansoanele de derivatie se clasifica in continuare dupa dimensiunile cablurilor implicate in ramificatie.

Mansoane de derivatie tip T disponibile in mai multe variante in functie de dimensiunile cablurilor
TIP cabluri cu diametrul
maxim in mm
Cabluri cu izolatie polimerica
Sectiunea maxima a conductorului in mm²
Cablu ramificat Cablu principal
T1 22 10  
T2 30 25 10
T2.5 37 50 25
T3 42 70 50
T4 52 120 70
T5 62 150 120

 

Aplicatii practice manson de legatura cu rasina pentru cabluri electrice: